Vi hjelper

Veldedighet er en av hjørnesteinene i ProBambu sin virksomhet – uten den ville ikke ProBambu vært som det er i dag. Det er så flott og givende – et slikt privilegium! – å kunne gjennomføre våre veldedighetsprosjekter sammen med våre kunder. For hvert kjøp donerer vi et par sokker til noen som ikke har råd til tilstrekkelig klær. Hva dette betyr i praksis, er at hvis du for eksempel er vår putevarabonnent, får tre personer seg et par bambussokker i løpet av ett år, takket være deg!

Det er ganske passende at vi bruker bambusviskose som tekstilmateriale: Visste du at når temperaturen blir kaldere, har menneskekroppen en termoreguleringsmekanisme som først kjøler føttene og deretter hendene for å sikre at hendene kan fungere så lenge som mulig? Mange av de økonomisk vanskeligstilte kan kanskje ikke betale for høye strømregninger. Som vi vet, kan oppvarming av boliger og hus være ganske kostbart i de kaldeste månedene. Bambusviskosens termoreguleringsfunksjon og kapasitet til å lagre varme viser seg å være spesielt nyttig når du tenker på mottakerne av våre sokkedonasjoner.

Så langt har ProBambu donert sokker til og gjennom følgende organisasjoner:

  • Christliches Hilfswerk Tabea (distribuert i Øst-Europa) 
  • Frelsesarmeen, Finland
  • Fida Internasjonale, Ungarn/Romania
  • Diakonissestiftelsen, Finland
  • House of Hope, Romania
  • Frelsesarmeen, Estland
  • Rintamaveteraaniliitto (Veteranunionen), Finland

ProBambu fortsetter å gi donasjoner, og for øyeblikket vurderer vi også nye donasjonsdestinasjoner – diskusjoner pågår. Videre donerte vi 40 000 par sokker til ukrainske flyktninger for å vise vår støtte til de som var rammet av krigen.

Hvorfor gjør vi dette? Hva motiverer oss? Svaret er enkelt. Da vi startet vår virksomhet, definerte vi de grunnleggende prinsippene og kjerneverdiene vi ville følge i fremtiden. En av dem hjalp de trengende. Vi bestemte oss for at vi ville operere på en ansvarlig måte og tenkte at det å hjelpe andre faktisk er et privilegium. Vårt neste mål er å nå milepælen på 20 000 par donerte sokker.

Vi tar sikte på å holde virksomheten vår så åpen og transparent som mulig, og vi informerer også kundene våre om våre veldedighetsprosjekter, inkludert fremdriften i prosjektene. I tillegg til det søker vi å jobbe med bare pålitelige organisasjoner, slik at vi kan være sikre på at hjelpen går til de trengende i sin helhet. Du kan gjøre deg kjent med våre donasjonsdestinasjoner og mottakere nedenfor.